Pages

My Love

My Love

Saturday, 1 October 2011

Speed Dating

Assalamualaikum...
Hey Ladies yang  berada di luar sana.. Pertama sekali sila ambil pen/pensil dan kertas kerana anda ada homework yang perli di buat.. Huahua.. Ini adalah soalan2 to find your "Perfect Partner".. Excited huh?? Me too... I dah buat dah n nak share ngan korang.. Sangat bez...

So, sila tick ( / ) or ( x ) or ape suka nak buat ye.. Terpulang,,sebab ny bukan masuk exam.. Hehe..
Okay mari kita mula:
My Perfect Partner  
                                      A. Very Important  B. Quite Important  C. Not important 
1 - similar age
2 - has plenty of money
3 - likes travelling 
     & adventures
4 - doesn't smoke
5 - dresses well
6 - is easy to talk
7 - is good-looking
8 - is well-educated
9 - is good fun
10 - is a hard work
11 - enjoys good food
12 - has same interest with me
13 - is romantic


Dah siap questionnaire di atas?? Sekarang anda sudah dapat melihat apa yang anda mahu?? Then, baru sedar.. "Laaa....camni ke laki / pompuan yang aku nak...?", kalau u all buat dengan member2, nanti jawapan diorang, "Eh, demand nye kau sampai no. 2 (manyak duit) sangat penting??" or u all akan sedar, "Eh, kalau i test kat orang yang i admire/my bf/my gf kan bez?" Now, seterusnya.... Barulah bermulanya korang punya speed dating.... Vrrroommmm... Mari kita tanya pasangan kita dan analisis adakah pasangan tersebut menepati tak dengan ciri2 yang kita nak di atas....??

1 - What do you do for work?  intro je, baru reveal sikit personality dia
2 - Where are you from?  ny background / keturunan / sape yg rasa penting untuk partner 
                                          dia
3 - What do you do for fun?  dia ny ulat buku ke outdoor person an
4 - Is religion important to you?  seems silly, tapi ramai yang lupa / abaikan
5 - Do you believe in first sight?  nak tau dia romantik ke x.. huahua
6 - What is your most treasured possession and why? eg : baju buruk tu, nape la 
                                                                                         letak dalam frame? 
7 - Which is your favorite music / band? share taste yg sama x?
8 - How do you spend your spare time? both of you love to do same things or bawa
                                                                 haluan masing2?
9 - You got six months to live, what will you do? personality dia reveal lagi..
10 - What makes you laugh / cry? korang tau la hati dia keras sponge ke, papan ke, batu ke?
11 - If your friends coming over, what would you cook? 
12 - What is your favorite sporting activity?
13 - What is your favorite genre movie? comedy/thriller/action


Okay, done with that.. The questions some look silly but some are serious, tapi korang please jangan lurus bendul sangat baca soalan2 di atas depan dia.. Nanti dia pikir, apelah pompuan ny, ada checklist plak.. Huahu,, Sape yang susah kunk?? Mesti ada trick okay.. N make sure it looks spontaneous.. Then you will find the truth.. Guna la trick ke ape kan? I'm sure ladies di sana sangat pandai berlakon n buat2 trick ny.. Huhu.. 


But ladies, u all kena ingat, kalau pasangan tersebut tidak menepati / sangat menepati ciri2 "Perfect Partner" anda, jangan terburu2, slow down.. Jangan dok excited sangat, wahh,,,dialah Prince haku selama ini......weeee... (Sambil terlompat2 sampai air di akuarium mencurah2 keluar) No, no.. Banyak lagi masa.. Tapi untuk yang nak kawen dah, memang anda tidak ada masa..! hahaha... 


Pehal lak kau ny jihan? dah suruh aku buat speed dating, nak suruh aku slow plak kan?? hehe.. Kerana I nak U ingat yang semua yang berlaku adalah ketentuan Dia (Allah yang Maha Esa).. Let say, U dah feeling giler jumpa yang di idamkan tu, then tiba2 hancuss di tengah jalan, apa yang u rasa? mesti termenung cam orang giler, apa yang xkena dalam hubungan aku n dia eh?? nape ley putus?? Haaa.....kan dah susah.. So, jangan alpa, ingat x doa yang I penah share ngan U kat post Marka ?? Jangan lupa ye.. 


Tak pun, partner yang U xshuke shangat tu la tetibe jadi jodoh U.. Camno plak an?? Hahaha... Well, speed dating di atas adalah membantu U untuk lihat siapakah pasangan kita dengan cepat.. Kot2 la U all ny busy tahap giler sampai xde masa kan... So, yang di atas tadi akan sangat membantu U.. Alaaa..... Test je kat kawan2 baik u.. Bez ape, tah2 "Eh, apehal Dolah (nama yang i random amik) ciri2 partner yang aku nak?? Ade jodoh ny..Haha" See?? 
Sedih kan kalau macam ny?
Jadi jangan lupa jaga hati n adab..


Bahagia n diredhai.. =)

p/s : Ladies jangan lupa menuju ke arah kebaikan okay? Kita pun mesti nak jadi Perfect Partner untuk pasangan kita.. =)  Partner untuk Audit firm pun boley gak.. (-_-")






2 comments:

  1. baru ipah tau ada orang tu dah ada blog. ;p

    ReplyDelete
  2. saya!
    hehe.. malu la ipahh... ngee... ingat nak post gambar jihan kat sini, tapi xdapat la plak.. terpaksa simpan dulu gambar kiut-miut tu.. =D

    ReplyDelete