Pages

My Love

My Love

Tuesday, 11 October 2011

BerBASIKAL

Assalamualaikum..
Hey Ladies.. Wa baru lepas balik dari berbasikal sejauh 40 kilometer.. So, entry ny kite rock sikit kasi feeling macam mana jadi rider.. Ala2 naik motor besar macam Harley Davidson padahal kau naik basikal je Jihan.. Hehehe.. Fedulik la.. Tapi memang best n syok habis naik basikal kat sini.. Sebab nya :

1 - Rider comel cam wa ade jalan sendiri :
Direct kan sub-title di atas.. Hahaha.. Betol,,,kat sini, jalan untuk rider kaler merah, macam kaler batu bata tu.. Pastu die ade tempek gambar basikal kat jalan tu.. Even lu pergi kampung ke, bandar ke, bulatan ke, traffic light ke, setiap jalan la senang cite, mesti ade jalan rider sendiri.. Pastu jalan rider ny terbahagi kepada dua la.. Lane kanan n lane kiri.. Lu nak rempit pun boley jugak, kereta xkacau, bestkan..? Tapi x thrill la plak.. Haha.. Eh, bahaya3! Kat sini pun boley accident gak rider ngan rider.. Silap2 masuk icu tau.. Huhu..
Nampak x gambar basikal yang tertempek tu?? huhu


2 - Signboard :
Untuk pengetahuan lu, jalan rider punye signboard xde WORDS pasal dah transform kepada NOMBOR.. Mesti lu xpaham kan? Macam ny, contohnya kalau lu nak pergi ke tempat yang diidam2kan, lu usha kat peta nama tempat tu dulu.. Peta khas untuk rider tau.. Okay, dah usha nama tempat tu, contoh nama Venlo, so lu tengok nombor ke Venlo 25, 9, 90.. Bile lu berbasikal, first sekali lu akan jumpe jalan 25, lepas tu lu masuk jalan nombor 9, last sekali lu masuk jalan nombor 90.. Kat situ la lu jumpe tempat nama Venlo.. Amacam, ada paham? Senang kan.. Kalau lu bijak, lu perasan nombor jalan yang wa susun tu, tarikh lahir wa.. hehehe.. Saje wa reveal kat lu.. Mintak hadiah.. Hahahaha... *Gelak syaithon
Nasib jumpa yang ada words..



3 - View cun :
Alright ladies, nape wa cakap view die cun, pasal kalau lu nak ride basikal jauh2, xkan lu nak lalu highway kan? Kira lu tempah kubur namanya, kereta laju babe, besar2 plak tu.. Lu akan lalu ladang, tepi sungai, kebun, jumpa kuda, kuda padi, lembu, kambing n paling syokkk lu naik atas ferri kalau lu nak sebarang sungai.. Ada la bayar sikit, tapi murah je.. So,,,,bile lu naik ferri tu, ada macam feeling dalam drama Authum in my Heart la.. Haha.. Kalau lu nak plan baik punya, lu akan jumpa castle lama2, lu boley bagi kuda makan, or nasib lu paling baik, lu jumpe lembu buang air besar.. Kahkahkah... Nasib baik binatang.. (-_-")
Wa seberang sungai macam ni la..


4 - Signal :
Mesti lu pelik nape wa cakap signal.. Ade ke plak basikal pakai signal.. Haha.. Eh, lu ingat wa main2 ke? Sini pakai signal guna tangan weyh.. Kalau lu nak masok simpang xpakai signal tangan, memang kena hon tau.. Hon sini bunyi, "Ring,,,Ring,,,Ring,,,", pasal hon guna loceng je.. Haha.. Ade member wa lupe nak wat signal, accident tau ngan rider lain.. Ish3,,,,peak hour la kata kan.. Busy je jalan rider ny.. Then, malam2 lu wajib bukak lampu basikal.. Depan belakang tau, kalau x, lu kena saman.. Sia2 terbang 30euro = rm150..
Make sure xberbau.. Huhu


5 - Dihormati :
Yes babeyh.. Memang dihormati rider kat sini.. Silap2 lu selisih dengan Gabenor or Datuk Bandar dia.. Xpun, lu nampak orang pakai coat jadi rider.. Basikal kat sini plak, lagi old school, lagi mahal.. Kalau lu pakai basikal mountain bike, agak kena gelak la.. Pasal apa? Pasal sini jalan flat, so useless lu pakai basikal gear2, sebab tu price basikal mountain bike more cheaper.. Lu akan amat dihormati bile korang tersalah or tersasar jalan, semua kereta akan stop untuk bagi korang laluan or tolong korang.. Kalau kat tempat lain, memang lu kena lenyek jela.. T_____T
Datuk! Sengih lebar nampak?? Hakhak..

P/s : Harap2 balik Malaysia ny xsalah masuk lane sebab sini kan Left Driver... (-_-")

No comments:

Post a Comment