Pages

My Love

My Love

Monday, 7 November 2016

Dear Me, Myself and Ladies

Assalamualaikum Ladies,

Perit ke mencari rezeki?
Sakit ke menuntut ilmu?
Sedih ke bila cuba untuk bersabar?

Jom dengar I membebel,

Suatu masa dahulu (huhu,,,tua sangat bunyi nya),
I rasa tak sabar nak habiskan MRSM,
Rasa terkongkong sebab MRSM macam typical sekolah Agama,
Kena pakai socks, pakai handsocks, baju labuh2, and banyak lagi rules,
Then bila dah masuk Universiti,
I rasa tak sabar nak kerja,
Sebab I rasa penat belajar,
Bertahun-tahun hadap buku berat2, ayat berjela2, macam2 theory and calculation,
Then bila dah kerja,
I rasa rindu nak lalui semua zaman ni balik,
Sebab I tau bila dah kerja,
U tak akan boleh berpatah balik,
Sebab U dah ada tanggungjawab,
Tanggungjawab dekat kerja, family dan kawan2 jugak,
Dan masa ni,
U tak boleh rasa nak putus asa,
Pahit ke manis ke,
Kena kuat dan hadap semuanya,
Ya memang rindu rasa nak ponteng prep sebab nak makan maggy, fly makan mee goreng kedai makcik bawah bukit lepas tu kantoi buta2 ngan warden, ponteng kelas sebab nak tengok drama and etc (sungguh la takde matlamat ketika itu..huhuhu £%"?*)

Bila dah kerja,
Mana boleh ponteng2 macam tu,
Masa jadi sangat berharga,
U bergaul dengan semua golongan,
and Along the way,
Kita akan faham kenapa Allah panjang kan umur kita lagi,

Untuk buat kita bersyukur,
Untuk beri kita masa,
Ye, kita pernah belajar ilmu agama tapi dulu zaman sekolah,
Ye, kita pernah baca itu, ini, tapi dulu,
Semua dulu,
Semakin kita faham,
Semakin bercucuran air mata ini,
Rasa banyak peluang tersia2 begitu saja,

Dear Me, Myself and Ladies,
Semoga hati2 kita kuat istiqomah mencari Hidayah Allah,
Syukur nikmat kita lahir sabagai Islam,
Tapi apa itu Islam yang sebenar?

Semoga Allah sentiasa memberi pelindungan buat I dan Ladies di luar sana.



P/S: Bergembiralah orang yang beriman. Itulah janji Allah.


Saturday, 5 November 2016

MY POOR HEART

My poor, poor heart
I know you're tired of this all
I know I
I made the same mistakes a lot

I know you never make a sound
When you crash onto the ground
When I fall
For someone
I know I always let you down

But I'll never give up
Never giving up
Giving you up for love
For love

I'll never give up
Never giving up
Giving you up for love
For love

My poor, poor heart
I remember when you red
Now you're tough
Slowly turning into black

I know you never make a sound
Require in my hollow chest
When I yell at someone
You're louder than a breaking glass

But I'll never give up
Never giving up
Giving you up for love
For love

I'll never give up
Never giving up
Giving you up for love
For love

Giving you for love
You up for love

Are you thinking what I'm thinking
I think it's time for you to start beating again
For love
Are you feeling what I'm feeling
Should we go again
Go give another chance

For love, yeah, for love

But I'll never give up on you
Never giving up
Giving you up for love
For love

I'll never give up
Never giving up
Giving you up for love
For love

Source: http://www.azlyrics.com/lyrics/yuna/poorheart.html

Sunday, 29 March 2015

Hobbies

Assalamualaikum Ladies yang jelita lagi bekerjaya...

Hari ini, I nak kongsi dengan Ladies my hobbies,

My forever hobby I yang pertama ialah:


Ya,
Korean drama,
Time I student dulu,
I boleh marathon the whole series untuk 2 - 3 hari sahaja,
Sebab itulah result ke laut,
Kihkihkih.

Hobby kedua I ialah jalan,
I suka jalan,
Hirup udara segar,
Melihat keindahan alam,
Tenangkan fikiran,
Dan ambil gambar scenery bukan gambar orang hot,
Mana-mana I pergi,
Tak kisahlah pasar ke, lorong jalan ke, bus stop ke,
Kedai buruk ke,
Tapiiiiii,,,,,
Hp gua tak berapa nak cun,
So member I yang baik hati la jadi mangsa,
Ambilkan picture tu, picture ni, picture sana,
Hihihi.
Makan kaki jawap nya,
Tak la,
Member I senyum je ikot arahan I yang comel ni.

Lately,
I tidak mampu untuk teruskan hobby I itu,
Maka,
Yang menjadi kegemaran I di masa lapang = hobi,
Hobby = Activity done regularly in leisure time ialah:


Yes,
Itu I di hujung minggu,
Tung tang tung tang I dekat dapur masak something,
or baking,
Sedapnya...

Dan lastly,
Is sleeping,
I need rest,
Masa I buat medical check-up,
Blood pressure I rendah sangat,
I tahu I memang jenis low-blood pressure,
Tapi,
Tak la serendah tu,
Dan I tahu punca nya sebab I tak cukup tidur.

Maka,
Tidur adalah hobi baru I.
;)



P/s: Anda pula bagaimana?

Friday, 20 March 2015

Sabar itu Nikmat.

Assalamualaikum Ladies,

My dear sweet friends,
For this past few days,
It was a hectic days for me,
As a new staff kuli as well as a student,

My patient was being tested,
When encounter those immoral human being,

I was so sad till the tears started ruined my day,
Only Allah knows how humiliated, embarrassed,
And hurt I am.

But dear Ladies,
No matter how hurt you are,
You should never hurt them back,
Because,
You are much much much more better than them. ;)

And never hold any grunges towards them,
It will only blacken your heart and soul,
And it is not worth it.

Because of what?
Because you have Allah,
And Muhammad is the messenger.

InsyaAllah,
Everything is going to be alright.




P/S: Ladies are worth it. ;D




Wednesday, 11 March 2015

I'll be right here waiting for you.


Ocean's apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain
If I see you next to never
How can we say forever

[Chorus:]
Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now
Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

[Chorus]

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance
Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

[Chorus]





Tuesday, 10 March 2015

Sombong Bukan Jihan

Assalamualaikum ladies ku sayang..

Ya..
Direct tajuk di atas,
Betul,
I tak sombong.

I lambat nak mesra dengan orang,
Terutamanya yang baru pertama kali jumpa,
Plus,
I ambil masa lama juga untuk rapat.

Tapi,
I bila dah rapat dan mesra,
Maka muntah lah semua orang,
Kena hadap I tiap-tiap masa.

Jadi,
Kawan - kawan I yang rapat tu,
Ya,
I memang cherish persahabatan sampai bila-bila,
InsyaAllah.




Me,
Masa raya haji 2014.



P/S: Rindu nak berkumpul dengan kawan-kawan rapat semula. Nak gossip berbual sakan.

Thursday, 26 February 2015

Harry Potter Studio Tour

Assalamualaikum sayang-sayang ladies sekalian.

Hi Uolls,
I pergi studio tour tahun 2014 dalam kumpulan,
dapatlah tiket murah sikit,
tak banyak beza pun murah satu - dua pound.


Masa nak beli tiket ni,
uolls kena pilih sesi nak pukul berapa,
lagi awal lagi bagus,
boleh berlama-lama di dalam.


Tapi,
bagi I,
kalau uolls minat berbaloi lah,
kalau tak minat korang akan rasa boring.


Sejujurnya ladies,
I kagum dengan semua props dan sets,
sangat lah mengagumkan.


Ok ladies,
I jamah dengan gambar je.


Picture atas ni,
masa Harry nak beli stick sakti, burung dan barang-barang keperluan sihir,
comel sangat,
iolls geram tengok kedai tipu-tipu ni.


Sebenarnya,
senduk dalam periuk tu,
bergerak ok,
giler la rasa macam berhantu pula,
menarik kan?


Jangan lupa mencuba air butter beer,
rasa macam A&W float,
tiada alcohol,
halal.

Nah,
I belanja gambar,
Hahaha,
Sila muntah,
Tata.


P/S: Sembang nanti. Love u ladies. xoxo