Pages

My Love

My Love

Saturday, 17 November 2012

A letter to u, hope it's not too late...

Assalamualaikum.

This will be my short update after for hmmm...
*i bet u already know what i mean. fuhh!! tiup sikit, habuk..ngee.. (-_-")

Dear my brothers and my sisters *special in Gaza,

U have been struggling with Israelians,
and yet I'm here eating and buying Israelians' product.
I try my best to avoid and boycott,
but still I end up with those act that surely will hurt u.
I've hurt u in so many ways.
It's so hard for me, myself to stop buying Clinique, eating McDonalds and etc.
They are everywhere.
Who should I blame???

Yes, it should be me.
My inner side is not that strong.
My JIHAD is far too weak.
Shame u JIHAN.
*Sigh.....

Jihan, Nur Jihan, Nur Jihan Samsudin,
I'm begging u.
Please be tough.
Train yourself,
Screw inside your mind,
Polish your inner side as well as your outer side.
The MUSLIMS need u.
In any way.
In any way.

Remember.
Please,,,remember.

My brothers and sisters,
I'm sorry for my "thoughtless" actions before.
:'(

Our grandmother,
Our mother,
Our sister,
Our family.


p/s: Boleh ke Jihan? Kawan2 macam mana? Hmm.. Yes Jihan, u can! U too my friend! Spread the news, spread the spirit! :')

Friday, 13 July 2012

Testing...:)

Ehem3.
Testing..testing..testing.

Bismillahhirrahmannirrahim.

Wednesday, 25 April 2012

First Departure




Assalamualaikum readers sekalian yang comey lotey and kacak mulus belaka...

Oleh kerana I punya blog dah boleh upload gambar, jadi, mari kita bercerita tentang inventory gambar I yang dah lama tertunggak ni ye.. Hukhuk... Hambik! Besar punya gambar.. Puas tak? Hahaha..

So, first day departure.. I kan anak perempuan sorang, so ade budget jugak tak nak nanges, prasan nak jadi boboi gitu.. Tapi last2, time hugging2, meleleh jugak air mata ni, tapi rasanya sebab makan chocolate mint, tu yang pedas.. Hahaha...


 Yang kechik2 tu anak buah, sepupu semua dah besar2, I je sepupu yang kiut-miut lagi.. hahahaktuih!


Tengok??!! Perempuan sorang kan?? Hahaha.. Ape motif Jihan?? 


Dalam flight, I duduk sebelah Aliaa, solely my mate dekat sana..
Sebelah I, engineer Royal Dutch Shell! Wewiitt! Hahaha..

Tengok muka excited dah sampai.. Aitt?? Tadi leleh.. Hahaha


Pung-pang pung-pang.. Tah ape yang I bebelkan.. 
Pergi Germany terus once reached hometown Venlo,
my buddy bawak jalan tengok rumah sewa dia n tempat dia kerja part time..
Okay, bersambung kemudian ye.. Penat perjalanan 12 jam.. 
See u next post! =)









Tuesday, 24 April 2012

Hmmm... Randomly from my heart..

Assalamualaikum Ladies...
Oppss...
I rasa tak sesuai dah ladies untuk di fokuskan sebab kawan2 dari kaum lain pun ada yang membaca juga.. Tapi.....
I nak jugak sebut LADIES! hahaha.... Annoying betul...

Baiklah, sesiapa yang pernah rasa rindu?? Sila jawab senyap2 di dalam hati ok? Rasa sayang?? N rasa cinta??? Ok, makin sayang, kuat sikit menjerit dalam hati tu.. Jangan sampai terkeluar dari mulut.. Hehehe.. People will look at you and say "Chi Si maa!!"

Eh, kembali pada landasan ye..
Tahukah readers bahawa rasa rindu, sayang dan cinta itu berbaloi untuk anda luahkan..
Ini kerana anda telah mencerahkan masa depan orang lain, dengan bahasa yang sesuai nya, "You enlighten other person".. Bangga kan?

Contohnya, tiba2 anda text mummy or daddy, cakap, "Rindu la...Hahaha", even at first they will thought, main2 anak kita ye..tp deep in their heart, eh,,,rindu pulak kat Jihan comel ni.. Terus, received call from that person dan borak2 sambil terbahak2 bahagia sungguh.. See?? Simple kan untuk contribute pada orang lain..

Xde gambar I text my parents la.. Haha

Baiklah2, contoh lain pula bila tiba2 anda yang selama ini tak pernah la nak puji member baik sendiri, yela, nama pun member, bila lagi nak kutuk kan? Huhu... Sudah2, apa salahnya, sesekali anda mms gambar dia yang buruk giler and cakap, rindu nye! Member pun terpinga2 and tersengih macam kerang busuk sepanjang hari.. Stress semua hilang tau.. Magic kan?? Kuang-kuang..

Ehh,,rindu la saat remaja I.. Kahkah..

Tapi ye...
Kalau rindu, sayang dan cinta yang tidak pada tempat yang sepatutnya, ehheemmmm... Paham2 la.. Jadi, jangan lupa luahkan 3rasa ini dengan doa, dengan amalan.. Makan ikan siakap masak 3rasa pun sedap jugak.. Hakhakhak! Panggg sekali...

Kenapa ye readers I sebut isu ni? Sebab..... Kita cenderung untuk memendam perasaan walaupun kita rasa dia layak untuk menerima pujian, jadi...kita mulakan dulu dengan ucapan yang senang untuk difahami oleh seluruh alam.. Ok, saya rindu semua.. =)


P/s: Terima kasih kepada Kak Ita, coz u lighten up my day and start to continue my journey in blogging today.. Hahaha... 

Saturday, 11 February 2012

Short Update

Assalamualaikum rakan-rakan..

ok,
first of all, i rindu betol lak berblogging ni. tp laptop rosak.. wuawua..
secondly, i nak balik Malaysia dah! Yes, im coming home.. Feeling?? Mixed up.. Huhu..
thirdly, risau bagasi i xlepas kastam.. hawhawhaw! mati wa..
lastly, i miss u all.. =)