Pages

My Love

My Love

Sunday, 29 March 2015

Hobbies

Assalamualaikum Ladies yang jelita lagi bekerjaya...

Hari ini, I nak kongsi dengan Ladies my hobbies,

My forever hobby I yang pertama ialah:


Ya,
Korean drama,
Time I student dulu,
I boleh marathon the whole series untuk 2 - 3 hari sahaja,
Sebab itulah result ke laut,
Kihkihkih.

Hobby kedua I ialah jalan,
I suka jalan,
Hirup udara segar,
Melihat keindahan alam,
Tenangkan fikiran,
Dan ambil gambar scenery bukan gambar orang hot,
Mana-mana I pergi,
Tak kisahlah pasar ke, lorong jalan ke, bus stop ke,
Kedai buruk ke,
Tapiiiiii,,,,,
Hp gua tak berapa nak cun,
So member I yang baik hati la jadi mangsa,
Ambilkan picture tu, picture ni, picture sana,
Hihihi.
Makan kaki jawap nya,
Tak la,
Member I senyum je ikot arahan I yang comel ni.

Lately,
I tidak mampu untuk teruskan hobby I itu,
Maka,
Yang menjadi kegemaran I di masa lapang = hobi,
Hobby = Activity done regularly in leisure time ialah:


Yes,
Itu I di hujung minggu,
Tung tang tung tang I dekat dapur masak something,
or baking,
Sedapnya...

Dan lastly,
Is sleeping,
I need rest,
Masa I buat medical check-up,
Blood pressure I rendah sangat,
I tahu I memang jenis low-blood pressure,
Tapi,
Tak la serendah tu,
Dan I tahu punca nya sebab I tak cukup tidur.

Maka,
Tidur adalah hobi baru I.
;)



P/s: Anda pula bagaimana?

Friday, 20 March 2015

Sabar itu Nikmat.

Assalamualaikum Ladies,

My dear sweet friends,
For this past few days,
It was a hectic days for me,
As a new staff kuli as well as a student,

My patient was being tested,
When encounter those immoral human being,

I was so sad till the tears started ruined my day,
Only Allah knows how humiliated, embarrassed,
And hurt I am.

But dear Ladies,
No matter how hurt you are,
You should never hurt them back,
Because,
You are much much much more better than them. ;)

And never hold any grunges towards them,
It will only blacken your heart and soul,
And it is not worth it.

Because of what?
Because you have Allah,
And Muhammad is the messenger.

InsyaAllah,
Everything is going to be alright.




P/S: Ladies are worth it. ;D




Wednesday, 11 March 2015

I'll be right here waiting for you.


Ocean's apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain
If I see you next to never
How can we say forever

[Chorus:]
Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now
Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

[Chorus]

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance
Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

[Chorus]





Tuesday, 10 March 2015

Sombong Bukan Jihan

Assalamualaikum ladies ku sayang..

Ya..
Direct tajuk di atas,
Betul,
I tak sombong.

I lambat nak mesra dengan orang,
Terutamanya yang baru pertama kali jumpa,
Plus,
I ambil masa lama juga untuk rapat.

Tapi,
I bila dah rapat dan mesra,
Maka muntah lah semua orang,
Kena hadap I tiap-tiap masa.

Jadi,
Kawan - kawan I yang rapat tu,
Ya,
I memang cherish persahabatan sampai bila-bila,
InsyaAllah.




Me,
Masa raya haji 2014.



P/S: Rindu nak berkumpul dengan kawan-kawan rapat semula. Nak gossip berbual sakan.

Thursday, 26 February 2015

Harry Potter Studio Tour

Assalamualaikum sayang-sayang ladies sekalian.

Hi Uolls,
I pergi studio tour tahun 2014 dalam kumpulan,
dapatlah tiket murah sikit,
tak banyak beza pun murah satu - dua pound.


Masa nak beli tiket ni,
uolls kena pilih sesi nak pukul berapa,
lagi awal lagi bagus,
boleh berlama-lama di dalam.


Tapi,
bagi I,
kalau uolls minat berbaloi lah,
kalau tak minat korang akan rasa boring.


Sejujurnya ladies,
I kagum dengan semua props dan sets,
sangat lah mengagumkan.


Ok ladies,
I jamah dengan gambar je.


Picture atas ni,
masa Harry nak beli stick sakti, burung dan barang-barang keperluan sihir,
comel sangat,
iolls geram tengok kedai tipu-tipu ni.


Sebenarnya,
senduk dalam periuk tu,
bergerak ok,
giler la rasa macam berhantu pula,
menarik kan?


Jangan lupa mencuba air butter beer,
rasa macam A&W float,
tiada alcohol,
halal.

Nah,
I belanja gambar,
Hahaha,
Sila muntah,
Tata.


P/S: Sembang nanti. Love u ladies. xoxo

Monday, 16 February 2015

Addiction

Hey Ladies!

Now I am addicted to several songs.
And I am happy to share those drugs to you.
Haha. Yeah, I sounded like an evil lady.
But yes I am.
Part of me. ;)


First song, I'm on my way to you-Lea Michelle.
I always sing it like a pro in a toilet.


Second song, Fuck you-Lily Allen.
It gives a positive vibe to me.
Don't know why. Huhu.


Third song, all time favorite.
Cause I fall in love with both of these couples.
They met as a stranger, started as a very awkward friend and ended up as a best friend.
That guy is the one who thought his girl how to play guitar. ;)
And he composed songs to his girl.


P/s: How about ladies? What's your song addiction?

Baby Zahwa dan Baby Rania.

Hey Ladies,

I balik dari London, dah ada 2 anak buah.
Yes, I feel so old now.
Tapi still cute la. Hihihi.

Ok, tanpa buang masa, mari I kenalkan Nur Zahwa.
Lahir 1 January.
Dia macam ahli sukan sikit sebab suka main bola walaupun masih tidak pandai berjalan.
Asal I datang je, ajak main bola.


Sebelah Zahwa itu, Momo dia.
Momo dia sahaja yang dia kiss.
Mummy dia (Jihan cute ni), dia tak mahu kiss, susah nak kiss orang.

Now, mari berkenalan dengan Nur Rania.
Lahir 25 January.
Ya, mereka lahir pada bulan yang sama.
Tapi Rania tetap kena panggil Nur Zahwa, Kak Wawa. ;)

Rania ini susah nak pergi kat orang lain.
Bila dia dah kenal baru dia nak.


I geram sangat dengan si kenit dua orang ni.
Selalu I gigit pipi mereka. Hihihi.
Kulit pun lembut je.
Bau baby sentiasa.

Allah jadikan baby ni semua comel supaya disayangi dan dilindungi.
Mummy doakan Zahwa dan Rania jadi anak yang solehah ye sayang.
Mummy loves you both so much.

Assalamualaikum Ladies...


Bertemu kita setelah beberapa tahun menyepi di alam maya ini.
Bukan apa, Cik Puan Jihan sibuk memanjang berperang dengan ACCA, tapi masih kecundang dengan P6 (UK Taxation).
Wahhh,,,fobia sungguh dan rasa kecewa dengan diri sendiri.

Sekarang, Jihan baru sahaja daftarkan diri ke Taylors College Sri Hartamas untuk P6 (Malaysian Taxation) pula.
Doakan lah semuanya berjalan lancar.
Dan pass untuk semester ini.
InsyaAllah Affiliate di tangan.


For so many times I feel like I want to give up.
It is so hard.
I cried even in my prayers.

But Ladies, we are being tested.
And quitting is not in Ladies' Dictionary.

InsyaAllah, everything gonna be alright.