Pages

My Love

My Love

Monday, 17 October 2011

Janji

Awak...
Saya tunggu awak...
Awak janji nak datang pada saya..
Saya tunggu awak melamar saya..


Awak...
Saya tahu awak tak akan mungkir janji..


Sorry i koyak gambar u..
Nanti i selotape balik eh?? hehe


Amacam?? I boleh buat novel x?? hahaha.... Ladies,,,,untuk contoh di atas, I nasihatkan jangan tunggu ye.. Sebab memang that guy tidak berguna, tak pun dalam bahasa lembut u layak better guy.. Ada paham?? hahaha.. I sebenarnya nak cakap pasal janji..

Janji yang manusia buat ini,,,hmmmmm,,,,banyak yang mungkir janji tau.. Tapi,,,,,yang bukan manusia, akan tuntut janji tu.. Yes,,,u pernah tengok filem Damping Malam, di mana u bela PenDamping untuk menjaga keturunan u.. Lain tau daripada saka, sebab u ada perjanjian dengan makhluk tersebut.. Ala2, maghrib n malam macam tu, datang la ia.. PenDamping ni kalau u mungkir janji, dia akan tuntut, dan kalau u ignore jugak, dia akan kacau ahli keluarga u yang lain.. Kalau xsempat buang or bertaubat, one of ur family members' life akan melayang... Serammmm maaa.....

I tengok cite ny sampai gelongsor dari katil sebab terkezottt makk...! Hahaha... Plus, I memang penakut.. kihkih.. =D
Realistik sikit cite ny..
Tu yang terngiang-ngiang..

Okay, pasal Aliaa n the two tough guys yang i cite pergi cycled 80 kilometre tu, memang i nak bunuh mereka semua.. I bukan main risau okay? Cinabeng betolll!!... Macam ny cerita dia,,,malam tu, I text Aliaa sebab nak tanya dia dah sampai belum.. Dia cakap dah sampai, dah dinner n selamat walafiat.. I pun lega n baru rasa lapar n nak turun g masak.. On my way turun, jumpa la bilik Mirul dulu:

Budak kiut : Mirul, jomla makan kat bawah... Teman aku makan sekali.. (malam kan time tu, cuak gak i makan sorang2)
Mirul : Alaaa.... Pergi la masak dulu.. nanti aku turun teman..
Budak kiut : Hmmm..yela... (dengan muka comell sangat.. hakhakhaktuii!)

I pun teruskan perjalanan, sampai tingkat bawah sekali, i terserempak ngan atman.. Dia baru keluar bilik.. Macam tau2 je dengar suara i agak nya... Macam biasa ayat i....

Budak kiut : Atman,,,dah makan lum?
Atman : Dinner ke?
Budak kiut : Ha'ah... (padahal pukul 11.00 malam dah)
Atman : Kenyang lagi.. Kau nak masak ke?
Budak kiut : Hmm,,,yela kowt.. jomla teman aku masak...
Atman : Pergila dulu, nanti aku turun.. Aku nak lepak bilik mirul jap...
Budak kiu : Hmmm,,,,yela.. Same je cam mirul.. (dengan muka comel lagi... kahkahkah!)

I nak masak spaghetti je.. Tengah rebus air n gorang daging.. Telur je belum sediakan lagi.. Telur kena amik kat belakang dapur.. I pun pulas tombol pintu.. I nampak bayang2 besar giler kat cermin n mengilai..... I menjerittt.... AAAAaaaaAAAA!!!! Menggigil lutut i, sampai terjelepok kat lantai.. Tercabut kejap jantung i, n masuk balik.... Huh! Menangis i... Giler i terkejot.. Naz, Aliaa n Fifi rupanya... Syaithonn betoll!!

Patotla i baca ayat kursi pun xsedap hati jugak, rupa nya manusia.. Manalah nak terbakar kan?? Aiyooo...
I teros lompat kat Aliaa n blasah die... Nak blasah Naz, Fifi, Atman n Mirul jugak sebab pakat kenakan i.. Tapi,,,,i takot, i plak yang kena blasah.. hakhakhak....

Hmm... Geram tol i..
Macam nak tolak diorang dalam air je.. Huhu

P/s : I fobia masuk dapur malam2 sekarang.. Tapi, kena ingat, Tuhan akan hantar malaikat sebagai pelindung.. Cuma jangan lupa Dia.. Okay??  (=D)


No comments:

Post a Comment